Сираков на крака при Божков в Дубай заради дълговете на "Левски"

Бившият собственик на "сините" има по документи да получава доста пари

11.05.2022 | 07:39 Редактор: Тодор Петров
Сираков на крака при Божков в Дубай заради дълговете на

Наско Сираков планира среща с Васил Божков в Дубай, след която да сведе до синята футболна общественост резултатите от нея. Причината е, че бившият собственик на "Левски" има по документи да получава доста пари от настоящия притежател на мажоритарния пакет акции. 

Сираков трябва да покаже на новото сдружение "Левски на левскарите" черно на бяло какви са финансовите претенции на оттеглилия се в Дубай бизнесмен към клуба.

В едно от последните си интервюта Васил Божков потвърди, че е най-големият кредитор на "Левски". Бившият собственик на клуба нееднократно заяви, че няма да си поиска обратно вложените средства. Тогава от "Герена" разкриха, че фирми на Божков имат да получават 6 милиона лева, а също така негови компании са изкупили дълга за построяването на сектор "А", който бе набъбнал до 20 милиона лева.

Голяма част от сумите по договор не са изискуеми веднага, но в следващите две години на практика Божков може да претендира за тях, което означава фалит, тъй като Левски няма откъде да набави средства в такъв размер, пише "Тема спорт".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК